as opposed to shaken

Jag ber om ursäkt för föregående inlägg. Det var inte min mening att klaga på flitiga människor, eller anklaga någon för att ljuga, eller sura för att någon skriver om pluggeri. Jag menade inte heller att jag är bättre än alla andra, för sa jag det så vore jag en sjusärdeles dumbom. Jag undrade mest bara om det är möjligt att någon överhuvudtaget pluggar så ihärdigt, hela tiden? Hm, men jag är fortfarande lite upprörd över det faktum att vi kallar det plugg. Det är inte ens roligt att säga. 

Jag känner att punktformen har uteblivit på sistone och det är något som i ärlighetens namn gör mig lite ledsen. Tack och lov är det ett lättåtgärdat problem. Det mest sammanhangslösa i dagsläget, och vad som passar bäst i punktform just nu, är saker jag stör mig på. Så, här kommer en lista entitled 'saker jag stör mig på':

1. ordet plugga
2. att jag skriver ett inlägg som jag sedan ber om ursäkt för utan att någon ens ifrågasatt det. varför skulle jag nödvändigtvis be om ursäkt? jag blir förbannad.
3. att jag inte påbörjar mina punkter med stor bokstav, vad är det för trams? (jag ids dock inte ändra på det nu, det vore inte consistent)
4. att jag nu insett i hur stor utsträckning min eye-sight failar mig; tänk att saker och ting har tydliga, skarpa kanter. who knew?
5. att jag är incosistent i att vilja vara consistent. det är väl väldigt inconsistent att inte kunna hålla isär två språk i skrift?
6. att inconsistent egentligen inte är den exakta motsatsen till consistent. men, fuck you. nu kör jag på det.
7. ord som i allmänhet kan kopplas till jean och hennes fasoner, exempelvis consistent
8. att jag i lördags gick och la mig klockan nio vilket är tidigare än jag gått och lagt mig på en lördag på år och dar
9. att punkt numro åtta inte innehåller ett enda gudsförgätet skiljtecken
10. att jag låter bitter, när jag egentligen är väldigt glad
11. att jag sitter och rynkar på ögonbrynen, varför?
12. att jag är avundsjuk på mig själv stör mig exceptionellt mycket, kan jag inte bara inse att det är jag som lever detta goda liv och att jag därför inte har någon som helst anledning att vara avundsjuk? jag är rolig jag.
13. jag stör mig på att jag är störd. men jag tycker också att det är jämarns roligt.

Jag hittar inte på något mer jag stör mig på, men, right me if I'm wrong; är det inte passande att en eländig eländeslista, som the one posted above, innehar just tretton punkter? Egentligen så ska ordet tretton skrivas i siffror, för min gamla svensklärarinna sa att numrena från ett till tolv skriver man ut, men från 13 och uppåt skriver man i siffror. Nu vet ni det.

Nu såhär i slutet så känner jag nog att jag vill be om ursäkt för detta inlägg också. Vilket himla tidsslöseri. Jag ska skärpa mig, det ska jag verkligen göra. Jag önskar mig lycka till. Nu får det fanimej vara sängdags.

Jag förstår inte varför jag känner så mycket för att svära idag. Fy så onödigt.

Ambitiös, eh?

Jag undrar lite över en sak; pluggar alla så mycket som dom säger? Jag blir tokig på att alla skriver hur mycket de pluggar och sliter och inte orkar leva sitt övriga liv för att all kraft går åt just den sysselsättningen. Eller är det bara tomma ord? Visst; jag kan också säga att jag pluggar som en tok, men jag pluggar ju egentligen inte. Allvarligt talat så gör jag tusen andra saker samtidigt och sliter inte direkt ut mig själv. Nog har det varit stunder när jag lidit - främst måndag, fredag och lördag v.7 - men utöver det så är det inte så jobbigt att plugga. Eller är det kanske bara jag som har en annorlunda pluggteknik? Och vem fan kom på att det skulle heta plugga? Det är inte begripligt. Jag borde dock plugga, men jag gör det inte. Obegripligt, javisst, men också begripligt, för det är banne mig inte kul. Inte jobbigt, men inte heller roligt.

Det finns många saker man kan göra som är roligare än att plugga. En av dessa är att äta, och det tänker jag göra nu. Sen, efteråt, kanskekanske att jag öppnar en bok och tittar lite i den. Kanskekanske. I mean it enough to say it twice.

Det är bra.

Ibland bjuder livet till.

Nu ska jag fara och snutta bebis. Mmmmm.

krakel spektakel

Det är uppochnervända världen just nu. Det gillar jag. Bevis på detta kan, bland annat, vara att jag åt lax på skolan idag. Ruskigt olikt mig. Jag vägrade lämna också. Kanhända är det ett desperat försök att bli lite mera intelligent, en uns klokare. Eller så har jag bara blivit dum och obrydd. Kanske orkar jag inte längre slåss för en fiskfri diet? Bryderierna i ämnet är många.

Utöver den abrupta attitydsförändringen gentemot obehaglig mat, så har jag även börjat cykla igen. Det kanske inte är så uppochnervänt, men det gör ganska ont. Jag hade precis börjat gilla promenerandet. Sicken tur att man kan variera. Cykel går snabbt, men ibland blåser det och blir kallt; att gå tar längre tid, men känns ganska friskt och det är varmare.

Att jag sitter och hittar på underliga teorier är inget nytt, men det faller ändå in i uppochnervänt-diskussionen då den senaste teorin handlar om hur världen skulle kunna se ut om blodomloppet och andningen var omställda. Kort sammanfattat skulle världen vara röd och vi skulle pysa tills vi fick plåster. Skulle ni inte vilja leva i mitt huvud, så säg. Jag blir lite less emellanåt, så lite ombyte skulle uppskattas.

Det som är mest uppochnervänt och livsomvälvande är att jag igår sökte till universitetet. Jag hänger inte riktigt med i svängarna, men nu är det gjort och möjligheten att tacka nej känns gudomlig.

När jag liks är igång skulle jag kunna framställa minst 314 dussin olika uppochnervända saker och miljonersbiljoners funderingar, men vad skulle det tjäna till egentligen? Det blir nog bara ännu mera rörigt. Jag tror jag hackar sönder högen med tankar och delger mina frågeställningar styckvis. Jag tror också att jag gillar ordet 'delge'. Jag använder mig av det tämligen ofta.

Förutom funderingar ska jag nog framöver också skriva lite om lycka, mp3-spelare, brevskrivande och jag vet inte, synonymer kanske. Detta är, i och för sig, även det funderingar. Det var inte vad jag hade tänkt mig. Hm.


Ibland gör jag bra ifrån mig

Påsklovet gick sannerligen i en rasande fart. Helt galet fort var det över. Under tiden så kändes det dock som att tiden flöt på synnerligen långsamt, men nu i efterhand är det bara ett virrvarr av dar och händelser.

Tiden hemma i Vilhelmina var kort, men kärnfull på sitt vis. Jag fick spendera några dagar med familjen upp i fjällen, vilket var somewhat peculiar med tanke på att det var pappadelen av familjen. Omvänt, som alltid. Jag fick också leka lift, bygga en dödsdömd snögubbe, åka pulka en hel gång, bära ved, ringa karlsson på taket och vara redig.

Även om detta var mys av rang så gjorde jag helt rätt i att stanna några extra dagar i Umeå. I den frågan stöttar jag mig själv till fullo. Jag fick bestämma själv vad jag ville göra och kände mig inte alls låst, som jag gjort så många gånger förut. Det var klokt att skära ner Vilhelminavistelsen till bara tre dagar, det blev på något sätt mer intensivt och mindre långtråkiga stunder. Dessutom fick jag mer tid i Umeå. A win-win situation. Very much so, in deed.

Jag vet inte hur jag ska sätta ord på vad det är jag vill säga. Jag är fortfarande helt hänförd. Dryg är jag nog också men det vet jag många som är så det gör ingenting. Man kan säga som så att jag är full av bokstäver och ord som alla vill ut på en och samma gång. Jag är också väldigt glad. Plus att jag köpte en ny klänning idag som jag kanske ska ha imorgon. Hihi.

aaa

herrejesus,
jag vet inte vad jag ska säga mer än så

Jag borde sammanfatta påsklovet på något vänster men vet inte hur jag ska lägga upp det. Förslagsvis dag för dag, men jag är så dagavill så det går inte. En annan tanke vore att sammanfatta person för person, men det tänker jag inte göra. Plats för plats kanske? Hmm, äsch. Jag säger väl bara att det har varit ett väldigt bra påsklov. Jag har varit i Umeå, Vilhelmina och Borgafjäll och jag är väldigt nöjd. Alldeles lagom och egentligen fantastiskt.

Jag är absolut hänförd. Och lite uppitok. Och lite avundsjuk på mig själv.
Jag har inget vettigt att säga.

MEN, SM-guld till MODO... gorgeous.


jag tänker fortfarande inte klart

Årets påskdepression har varit den bästa hittills; den har inte alls varit så hemsk som tidigare år. Utomordentligt positiv vändning vill jag lova. Mina framtidsutsikter, vad det gäller denna högtid, är förhållandevis ljusa. Formidabelt. Jag tror det, till stor del, har att göra med att jag inte känt mig ockuperad eller fast i en och samma miljö, med samma människor, utan att jag istället varit fri att välja, precis varje dag, vad jag vill göra och huruvida jag vill träffa någon annan människa eller ej.

Från en sak till en helt annan; återigen har jag en oerhörd lust att tala franska. Det bara bubblar upp egenpåhittade, fransklåtande meningar ur strupen hela tiden. Jag tror jag måste leta reda på mina gamla anteckningsböcker. På så vis skulle jag ju kunna prata på riktigt, och inte bara låtsas. Det skulle vara något. Franska är egentligen oerhört roligt att prata.

I otyglathoppandemellanolikaämnenbloggteknikens tecken så måste jag bara nämna att jag sitter och lyssnar på RadioUmeå 102,3. Hejdlöst svängigt. Det är omöjligt att inte le lite småfånigt och dansa med.

Jag har även en del, i princip, sammanhangslösa tankar jag skulle vilja dela med mig av. Exempel på dessa är att kokt potatis inte är särskilt gott att micra, leverbiff är i vissa kretsar inte accepterat som fyllekäk, ordet 'sprit' känns ohyggligt groteskt (same thing goes for 'spritfylla' och 'leverbiff'), tina turner är lite småjobbig, det är mjukt att sova med två täcken, dålig dansmusik ger en mindre värd kväll, det är lite skumt när baren inte serverar sprit men dock kaffe och kaka (?), saab-reklamen är väldigt fin. 

Sist av allt vill jag återuppta ämnet 'mitt duschrum'. Det kickar alla andra duschars ass (som jag känner till). Nu i helgen så har jag duschat på övervåningen och det var längsen jag led så förskräckligt, fysiskt talat. Aj, säger jag bara. In addition vill jag säga också att jag hatar min hyresvärd. Usch och tvi. Hagga.

Och nej just; jag tänker fortfarande inte klart. Därav det lilla kaoset. Jag ber nog om ursäkt för det. Jag är inte särskilt stolt.


 

lite ingenting

Jag har mycket att vara glad över. Exempelvis ska jag snart ställa mig och laga mat; leverbiff. Som jag har längtat efter leverbiff. En annan sak som glädjer mig är mitt fina initiativ att dra in på stan idag, trots alla krämpor och sorger, för att utnyttja min 20% rabatt på hm. Det gjorde jag riktigt bra, om jag får säga det själv; inhandlade nämligen ett par sjukt söta byxor som jag inte riktigt vill ta av mig. Jag är en synnerligen nöjd flicka idag. En smula hoppfull därtill.

Något som är riktigt illa dock är att både jag och Christina har glömt lösenordet till våran gemensamma blogg. Innan vi ens börjat skriva i den. Dumt.

Ikväll ska jag dansa och må. Det ska bli treeeevligt och kuuul och allatiiiiders.

SMHI varnar: Nu kommer påskstormen

...klockrent


 

Påskdepressionsdödsångesthelvetet är inte med på att inte få vara med. Och jag är inte så bra på att käfta emot. Med andra ord så har påskdepressionsdödsångesthelvetet anlänt.

Utan inspiration, utan ork och utan knäckebröd. Hela den här dagen känns som ett stort utan, hur det nu känns.

Men positiv som jag ändå försöker vara så fokuserar jag på detta:
 - hemma finns det chips, for me only
 - jag är ensam hemma, så jag får deppa ifred
 - på lördag är det klubb pingvin, då ska det inte deppas
 - kanske blir det inte så deppigt ändå, kanske kommer jag skratta åt mitt elände

Ändå är det något som stör mig, nämligen detta:
 - förmodligen krävs någon form av terapi för att dessa förbannade påskdepressioner ska upphöra, jobbigt
 - i helgen kommer hela jorden gå under och alla kommer att dö, det hela är mitt fel, förlåt

Vet inte riktigt hur jag ska avsluta det här. Jag känner lite för en svordom. Men nej, jag avslutar nog med att uttrycka mina just nu väldigt starka känslor om denna satans högtid;
 - alla är häxor
 - söta gula fjuniga kycklingar finns inte för de växer bara upp och blir fula, illaluktande höns
 - påskägg är ett jävla dumt påhitt - det finns inte ägg med godis i
 - påskharen är ett pedofiläckel
 - man kan inte flyga på kvastar - jag vet för jag har försökt.
To summarize: påsk är skit.

En röra

Den senaste tiden har jag haft sjuka cravings för skräpmat. Jag önskar i princip att jag levde i en fritös, så illa är det. Med detta kommer smärtsam frustration över att inte kunna tillgodose dessa cravings; det är ju faktiskt inte ett hållbart leverne.

Ibland känner jag verkligen att det här med sunt förnuft, förstånd och liknande är en enda stor förbannelse. Allt som oftast, i relation till de flesta av mitt livs områden, kan jag nog tycka att förnuft och vett bara är ivägen. Det begränsar och förminskar så fruktansvärt. Därtill är det också de egenskaper som ser till att dåligt samvete och ångest med lätthet kan infiltrera sinnet. Jag önskar nog att man kunde bannlysa det sunda förnuftet emellanåt. Fan, vilken bitter insikt. Men samtidigt så; äsch. Det är väl bara att öva på att vara lite dum. I och för sig är det som så att jag är ganska bra på att vara lite dum, så det handlar nog mer om att öva på att acceptera sina vanvettiga små företeelser. Inga problem, jag börjar med det imorgon.

Ehum, tillbaka till glädjen. Min årliga depression torde vara i antågande, den har redan gett ifrån sig diverse tecken på dess väntade närvaro. Vad detta har att göra med glädje kanske är svårt att förstå, men det ska jag förklara. Det råkar nämligen vara som så att jag tänker strunta i årets påskdepression. Jag tänker helt enkelt inte ta emot den, helt sonika ämnar jag utesluta den. Den får inte vara med. Pepp. Pepp som fan. Detta behöver dock inte betyda att påsken är ångestfri, för det finns väl inget lov i världen som är fritt från ångest. Men vafan, det skiter jag i. Nu blir det som det blir och går som det går. Allatiders.

Det var inte min avsikt att det här skulle bli ett deppigt inlägg, så jag hoppas det inte blev alltför dystert. Och rörigt. Och oläsligt. Creds till den som läser min blogg över huvud taget! Och creds till mattanterna som bjöd på sjukt god lunch idag + människan som uppfann fruktsoppan + det mesta som gör livet värt att leva! Ingen creds whatsoever till Jean. Hon kan med glädje få hängas upp och ner i en lyktstolpe.

Nu vill jag ha mat. Jag skulle nog kunna satsa mina sista korvören på att det inte blir skräpmat. Vilken sorg.


Sometimes we tip toe.

Ah, det är så mcyket jag skulle vilja skriva men jag vet inte var jag ska börja. Helgen har varit helt lagom skön, inte för mycket och inte för lite. Linnéa och Johanna kom till stan för Umeå Open och det var festligt. Lite expensive med middagar, impulsivt strumpbyxinköp och självklart biljetten. Det känns också fairly expensive med de försvunna pengarna som senare visade sig inte alls vara försvunna utan bara upphandlade. Det var ingen ordning på tänket, som vanligt.

Gårkvällen var bra, å så bra. Jag som aldrig förut hört Deportees föll på fläcken när jag äntrade Idun. In other words: I like. Jag blev ännu mera kär i Ane Brun än jag har varit sedan två veckor tillbaka, vilken sjujäkla söt dam. Att hon hade två turturduvor i stråksättningen som inte kunde slita ögonen från varanda gjorde mig ännu mera kär. Sagolikt. Emellan allt detta var det ett virrvarr av sms och springaletaredapåvarandraaktiviteter som inte gav resultat. Därefter bänkade jag mig inne i Idun för att inte se, men höra, Tingsek. Jag önskar att jag engagerat mig mer i lyssnandet och, jag vet inte, gunget, istället för att låta det stela stillsittandet ta över men jag vara bara så hungrig och trött. I övrigt, så blev jag nog lite kär i honom också, och i tjejen. Hon hade så barbariskt söt frisyr. Vid närmare eftertanke gick jag nog runt och var kär i allting hela kvällen. Ett rundlagt plus med kvällen är också att jag kände mig ganska snygg. Alltid en fördel.

Jag och Johanna orkade inte vänta på Timbuktu utan lät hungern bestämma. Därav blev det spring på Subway och McDonalds. Det ligger lite sorg över att det var slut på Happy Meal-lådorna, men men, det var ju inte slut på maten så jag ska inte klaga. I skrivande stund skulle jag kunna döda för ännu ett Happy Meal eller tre. Eventuellt fem.

När vi senare gick och la oss drömde jag helt otippat en taximardröm. Jag förstår inte riktigt grejen, men jag kommer nog aldrig våga åka taxi nu.

Nu vill jag ha mat, jag har inte intagit föda sen nattens McDonaldsbesök. Massa, massa mat. 16.00 bär det iväg på hockey, det är roligt. Jag vill också få sms. Jag vill ha mera sms.

Ane Brun feat. Madrugada - Lift Me