Jag och Bertil.

Vi har hela vår framtid utstakad med barn och potatisodling och hela köret. Han sköter disken och jag sköter barnen, han plockar bär och jag hugger ved. Vi har finfördelat våra blivande vanor och den tid vi får över ska ägnas åt avel och uppfödning av gossebarn och jäntor.

Vi tänker emigrera från tätorten och bosätta oss i min mormors barndomshem; Gammelgården 7, Knaften Ormsjö. Vi planerar leva på det som naturen ger oss och dessutom på försäljning av hantverk och torkat kött och dylikt. Dessutom ser vi en inkomstkälla i media eftersom vårat tillbakadragna leverne säkerligen förr eller senare kommer uppmärksammas av Allers.

Jag tänker bygga ett staket runt huset. Ett vitt staket med grind. Sen ska vi ha en liten hage framför mon där kossorna kan beta. och en till ner bredvid potatislandet där våra hästar kan gå. Precis så att varje gång man går till källan för att hämta vatten kan man snusa på dom lite lagom sådär.

Ojoj, vilken dröm det ska bli. Jag ser fram emot det hela, mitt utopi. En del saker kanske inte är helt sagolika - t.ex utedasset - men det spelar ingen roll, det är ju en del av mitt blivande liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback